Circuit Albania Clasica

Perioada Pret
26.06.2021 - 03.07.2021 730 € REZERVA
26.06.2021 - 03.07.2021 730 € REZERVA

 

Ziua 1: Bucuresti, Romania -Tirana, Albania

Plecare din Bucuresti, cursa Tirana. Sosire si transfer la hotel. Cazare in TIrana.

 

Ziua 2: Tirana - Elbasan – Pogradec – Korça

Mic dejun si plecare spre Elbasan cu vizitarea cetatii de influenta otomana. Vom continua spre Pogradec, un oras de pe malul lacului Ohrid, cel mai adanc lac din Balcani si unul dintre cele mai vechi lacuri de pe planeta noastra. Continuam drumul spre Korça, important centru cultural din sud-estul tarii, inconjurat de munti inalti. Tur panoramic al orasului cu centrul sau istoric unde veti putea descoperi case impunatoare de la inceputul secolului al XX-lea, Catedrala Ortodoxa si vechiul bazar otoman. Seara, cazare in hotel 4*.

 

Ziua 3: Korça - Përmet – Gjirokastra

Mic dejun la hotel si calatorie prin pitorescul peisaj rural dintre munti pana la Gjirokastra, un„oraș-muzeu” declarat Patrimoniu Mondial de catre UNESCO. Facem o oprire in Përmet si vizitam Biserica Ortodoxa Sfanta Maria cu icoanele sale remarcabile care a fost construita in secolul al XVIII-lea in Leusa. Aceasta este probabil cea mai spectaculoasa biserica din Albania. Dupa-amiaza ajungem in orasul vechi medieval Gjirokastra, care a fost reconstruit in epoca otomana si de aceea aceasta caracteristica este pastrata si astazi cu casele sale care arata ca niste turnuri. Cazarea in hotel 4*.

 

Ziua 4: Gjirokastra - Blue Eye - Butrint – Saranda

Micul dejun la hotel si vizita impunatoarei cetati, construita pe deal si care ofera o vedere spectaculoasa asupra intregii regiuni. Apoi pornim spre Saranda. Inainte de a ajunge la Saranda ne oprim la parcul natural care are ca principala atracțte sursa subterana a Ochiului Albastru. Ochiul albastru este un fenomen natural uimitor: 18 izvoare subterane ies in acest loc la suprafata, aducand cu sine cantitati enorme de apa, din adancuri. Culorile formate sunt hipnotizante, la fel ca si vegetatia luxurianta care inconjoara izvorul. Apoi continuam drumul spre Butrint, un sit arheologic si un alt sit al Patrimoniului Mondial UNESCO din Albania. Aici vom vizita vechiul oras greco-roman care a fost locuit pana la sfarsitul Evului Mediu. Cazare in Saranda, un oraa de coasta vizavi de insula Corfu. Cazare în hotel 4*.

 

Ziua 5: Saranda - Porto Palermo – Manastirea Ardenica – Berat

Mic dejun la hotel si plecare spre Berat, prin Vlora si de-a lungul drumului de coasta cu vederi uimitoare. Oprire in Porto Palermo, unde vom vizita o cetate otomana, care in timpul dictaturii socialiste a fost o inchisoare pentru multi adversari ai regimului. Apoi in continuarea drumului ne vom opri langa Manastirea Ardenica, construita in secolul al XIII-lea pe ruinele unui vechi templu pagâan dedicat zeitei grecesti a vanatorii - Artemis. Sosire in Berat, cunoscut sub numele de „Orașul cu Mii de Ferestre” si declarat Patrimoniu Mondial de catre UNESCO. Cazare in Berat.

 

Ziua 6: Berat - Durrës – Tirana

Mic dejun la hotel si vizita orasului vechi Berat cu districtele sale Mangalem si Gorica de pe malurile raului Osum. De asemenea, vom vizita imensa sa cetate, care este inca locuita si astazi, cu multe biserici crestin-ortodoxe si Muzeul Onufri cu icoanele sale din secolul al XVI-lea. Plecare spre Durrës, un oras-port de pe Marea Adriatica. Vizita noastra aici include zidurile medievale antice si amfiteatrul roman. Dupa vizita continuam drumum spre Tirana. Tur ghidat al orasului cu Piata Skanderbeg, centrul capitalei albaneze, unde sunt de interes Moscheea Et'hemBeu, Opera, Clopotnița, Muzeul Național de Istorie si alte ministere de influenta italiana. Cazare in Tirana.

 

Ziua 7: Tirana - Kruja - Shkodër – Tirana

Mic dejun si plecare spre Kruja, un oras medieval de la poalele muntelui, care la sfarsitul Evului Mediu era centrul rezistentei antiotomane. Vizitati vechiul bazar si Muzeul Scanderbeg, eroul national al Albaniei din secolul al XV-lea. Continuam spre Shkodër, cel mai mare centru catolic din Albania si unul dintre cele mai importante orase din tara. Vom vizita cetatea Rozafa unde, potrivit unei legende, un tanar patrician trebuia sacrificat pentru a finaliza cetatea. Dupa-amiaza revenim la Tirana.

 

Ziua 8: Tirana - Bucuresti

Mic dejun si transfer la aeroport pentru imbarcarea spre zborul catre Bucuresti, Romania.

 

 

Obiective turistice

Servicii incluse
  •  cazare la hotel 4* pe toata durata sejurului cu mic dejun inclus
  •  ghid vorbitor de limba engleza
  •  intrarile la obiectivele turistice mentionate in program
  •  transport microbuz modern pe toata durata circuitului
Servicii neincluse
  • bilet avion Bucuresti-Tirana-Bucuresti
  • alte cheltuieli nespecificate in program
Detalii preturi

Tarifele sunt valabile pentru cazare in camera dubla.

Supliment cazare in  camera single +130 euro 

Supliment demipensiune +85 euro/persoana

Supliment sezon de varf ( iunie/iulie/ august ) +28 euro/perspana

Detalii plecari

Martie:13.03 / 20.03

Aprilie: 10.04 / 17.04

Mai:15.05 / 29.05

Iunie: 12.06 / 26.06

Iulie: 10.07 / 17.07

August: 14.08 / 28.08

September: 04.19 / 18.09

Octombrie: 09.10 / 23.10

Noiembrie: 13.11

Decembrie:04.12

Alte detalii

 

GRUP MINIM 8 PERSOANE!!!

Pentru un grup de minimum 4 persoane se percepe un supliment de 45 €/persoana. Pentru un grup mai mic de 4 pax, pretul se recalculeaza. Recalcularea pretului se va face cel mai tarziu cu 16 zile inaintea plecarii.  De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul maxim rezervat, pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.

Circuit Albania Clasica
Circuit Albania ClasicaCircuit Albania ClasicaCircuit Albania ClasicaCircuit Albania ClasicaCircuit Albania ClasicaCircuit Albania ClasicaCircuit Albania ClasicaCircuit Albania ClasicaCircuit Albania ClasicaCircuit Albania ClasicaCircuit Albania ClasicaCircuit Albania ClasicaCircuit Albania Clasica
Detalii

Tip:Circuit

Transport:Autocar

Durata:7 zile