Croaziera pe Nil / Nour el Nil

 

 Construite de la inceput de Memdouh, un marinar cu peste 30 ani de experienta in navigatie pe Nil, vasele dahabiya ofera un ameste unic de arhitectura autentica si lux modern. Fiecare dahabiya are propriu sau caracter si atmosfera, dar toate au niveluri comparabile de comfort si lux, datorita designerului de interior si proprietar, Eleonore.

Dahabiyas au fost reintroduse pe Nil acum un deceniu pentru placerea celor care doresc sa experimenteze acest rau magic. De atunci, filozofia companiei a fost sa ofere oaspetilor cea mai originala, placuta si completa calatorie posibila.

Dintre toate tipurile diferite de barci de pe Nil, acestea ofera cel mai lung timp de navigatie intre Luxor si Aswan, iar acest lucru va permite mai mult timp pentru a experimenta perspective unice atat in Egiptul antic, cat si in cel modern, in afara marilor orase.

Nour el Nil are un echipaj de peste 50 de egipteni, toti fiind angajati si instruiti de proprietari.Scopul acestora este sa va faca sa va simtiti rasfatiati, oferind o combinatie de servicii impecabile si personalitate autentica.

Va veti bucura de cea mai autentica bucatarie egipteana, facuta din ingrediente proaspete cumparate in fiecare zi de la fermieri si pescari de-a lungul raului. Bucatarii promit ca fiecare masa sa fie speciala.

 

Ziua 1 - Esna

Esna, situat la aproximativ 50 km de Luxor este locul unde va veti imbarca in Dahabiya si veti face cunostinta cu echipajul. Un oras infloritor plin de negustori, Esna este cel mai bine cunoscut pentru micul templu antic din Khnum care se afla la 9 metri sub nivelul marii.Calatoria dvs. Va incepe cu o scurta plimbare pana la templu si va veti putea bucurca de strazile exotice pline de textile frumoase.

 

Ziua 2 – El Kab si Edfu

El Kab, situat pe maul estic al Nilului, a fost o data capitala Egiptului de sus si gazduieste templul lui Nekhbet, precum si cateva morminte fascinante sapate in versantul muntilor. La andocare, veti incepe o frumoasa plimbare printr-un mic sat de pescari pentru a vizita necopola.

Dupa-amiaza, barca va ajunge la Edfu, acasa la templul greco-roman dedicat zeului Horus.

Aceste este printre cele mai bine conservate dintre toate templele egiptene. Trasura va va duce la templu pe strazile aglomerate ale orasului. Dupa intoarcerea la barca, vasul va pleca spre o frumoasa insula.

 

Ziua 3 Navigatie pe Nil

Aceasta este o zi dedicata navigatiei. Imediat dupa o plimbare optionala de dimineata si micul dejun, vom incepe sa navigam. Dupa-amiaza ne vom opri la o insula unde veti putea face o plimbare sau inota in Nil. La amurg, exista optiunea de a merge in desert de-a lungul unei vai captusite de pietre acoperite de hieroglife egiptene vechi si inscriptii din epoca de piatra. Aceste inscriptii relateaza drumul celei mai scurte poteci prin desert catre Libia ( 28 de zile in vremurile stravechi ). Noaptea barca va andoca langa templul luminat al lui Gebel Silsileh.

 

Ziua 4 Gebel Silsileh

In aceasta zona,cea mai ingusta a Nilul, raul curge intre doua vai iar vasele mari de croaziera nu au voie sa opreasca, astfel veti fi singurii care va veti bucura de acest sit fascinant. Dupa vizita la templul Horemheb, va puteti plimba prin carierele de gresie unde vechii egipteni taiau patra pentru multe dintre faimoasele lor temple. Inainte de imbarcare puteti savura un ceai si shisha la o cafenea traditionala. Dupa aceea barca va andoca langa un mal pitoresc pentru pranz si inot.

 

Ziua 5 Kom Ombo

Dupa o noapte petrecuta la ancora sub stele, excursia de dimineata va va duce in templul-oras Kom Ombo. Templul a fost construit in perioada Ptolemaica pe locul unui templu mai vechi. Templul a fost dedicat lui Sobek, zeul cu cap de crocodil. Dupa ce va veti bucura de vizita templului, urmeaza muzeul crocodilului care contine multi crocodili mumificati care atesta importanta acestei creaturi pe care avut-o in aceasta regiune in timpurile stravechi.

 

Ziua 6

Ultima zi de incheie in Aswan, unde barca va andoca in port si se va face transferul catre hotel

 

Obiective turistice

Servicii incluse
 • 5 nopti pe vasul ales
 • toate mesele, snack-uri si bauturi non-acoolice
 • ghid in limba engleza
 • intrari la cele 5 obiective turistive
 • transfer de la hotelul din Luxor la barca
 • transfer de la barca la hotelul din Aswan
Servicii neincluse
 • bilete avion
 • tips pentru ghid si echipaj
 • bauturi alcoolice
 • transfer aeroport-hotel-aeroport
 • alte cheltuieli personale
Detalii preturi

Vasul El Nil de la 1500 euro/pers

Vasul Meroe de la 1850 euro/pers

Vasul Adelaide de la 1950 euro/pers

Detalii plecari

Plecarile sunt la cerere, funcite de preferintele fiecarui client si de disponibiltatea vaselor!

Croaziera pe Nil / Nour el Nil
Croaziera pe Nil / Nour el Nil Croaziera pe Nil / Nour el Nil Croaziera pe Nil / Nour el Nil Croaziera pe Nil / Nour el Nil Croaziera pe Nil / Nour el Nil Croaziera pe Nil / Nour el Nil Croaziera pe Nil / Nour el Nil
Detalii

Tip:Circuit

Transport:Fara transport

Durata:5 zile