Litoral BulgariaLitoralul Bulgaresc a cunoscut o dezvoltare impresionanta in ultimii ani si acum a devenit mai accesibil ca oricand. Hoteluri de 4-5* pozitionate pe plaja, ofera toate conditiile de cazare in sistemul de masa All inclusive.

Albena

Albena

Complexul turistic Albena este situat pe coasta Mării Negre de Nord, la 35 km nord de Varna și la 12 km distanță de Balcic. Se află în imediata apropiere de pădurile răcoroase ale rezervației Baltata.

 

Complexul oferă aproximativ 15000 de paturi în peste 40 de hoteluri din diverse categorii. Hotelurile sunt situate în zona parcului și pe malul mării. Peisajul minunat și plaja minunată permit vizitatorilor să petreacă o vacanță complet relaxantă. Banda de plajă Albena are 3,5 km lungime și până la 150 m lățime. Temperatura medie vara este de + 28 ° C, iar temperatura medie a apei mării vara este de 25 ° C. Тhe mareele Mării Negre sunt mici și nu există rechini sau forme de viață periculoase sau otrăvitoare în apele sale de coastă.

 

În afară de băile de soare, turiștii se pot bucura și de o după-amiază răcoritoare de sport într-una din sălile de volei, fotbal și baschet sau pe terenurile și mesele de tenis. Stațiunea are șapte stadioane de fotbal, un teren de hochei, patru bazine interioare, terenuri de tenis în aer liber și interior, etc. 

Balchik (Balcic)

Balchik (Balcic)

Balcicul este situat în partea de nord-est a țărmului bulgar al Mării Negre, la 40 km de Varna și la 20 km de Kavarna. Balcicul este situat pe malul mării, într-o regiune cu un climat continental moderat. 


Temperatura medie în iulie este de 22 de grade Celsius, iar temperatura apei de mare în timpul verii ajunge la 24 de grade Celsius. Nu există nicio îndoială că Balcicul este cel mai popular pentru posibilitățile sale de turism pe mare. Plajele frumoase din regiune din jurul orașului, precum și natura proaspătă, atrag mulți turiști în lunile de vară.

 

Există trei terenuri de golf moderne, în imediata apropiere a Balcicului. Există și alte locuri interesante în regiune - satul Kranevo, capitala stâncă a Bulgariei - orașul Kavarna, precum și multe locuri de camping. Rezervația cetății Kaliakra este, de asemenea, aproape. Balcic și regiunea din jurul său oferă cazare, catering și opțiuni diverse de divertisment.

Nisipurile de Aur

Nisipurile de Aur

Zlatni Pyasatsi (Nisipurile de Aur) este una dintre cele mai vechi și mai mari stațiuni din Marea Neagră din Bulgaria. Este situat la o distanță de 17 km nord de orașul Varna, în imediata apropiere a pădurilor răcoroase ale parcului natural „Nisipurile de Aur”.

Linia de plajă de aici are o lungime de 3,5 km, iar în unele locuri, lățimea sa ajunge la 100 de metri.

 

Clima din stațiune este deosebit de potrivită pentru turismul marin, cu veri calde și temperaturi medii în iunie de + 22 ° С. Prezența izvoarelor minerale cu apă vindecătoare a adus Nisipurile de Aur faima unei stațiuni balneologice și SPA. Combinația dintre un climat specific și apele minerale este folosită cu succes pentru tratamentul artritei, stărilor de stres, nevrozei, faringitei cronice, bronșitei, astmului.

 

Obzor

Statiunea Obzor este situata jumatatea drumului dintre Burgas si Varna, la 65 km sud de Varna si 40 km nord de Nessebar, la o altitudine de aproximativ 65 de metri. 

Locul este potrivit pentru cei doritori sa ocoleasca galagioasele statiuni de vacanta, oferind conditii excelente pentru odihna in familie si romantism idilic intr-o atmosfera de calm, ocrotita de o natura minunata. Obzor este cunoscut ca statiune climaterica maritima adecvata pentru tratamentul astmului. 

 

 

Sozopol

Sozopol

Orașul Sozopol este situat pe un golf pitoresc de-a lungul coastei sudice bulgare, la aproximativ 35 km sud de Burgas.

Orașul, care are o populație de 5.000, este unul dintre cele mai vechi de pe coasta bulgară a Mării Negre și una dintre cele mai populare stațiuni de pe litoral. Atmosfera romantică a frumosului oraș vechi al orașului atrage vizitatori din întreaga lume.

 

Sozopol are două plaje - plaja centrală și plaja Harmani, și alte două plaje în imediata apropiere - The Gold Fish Campground și Kavatsi Beach.

Orașul este împărțit în Orașul Vechi și secțiunea modernă. Orașul vechi este recunoscut doar pentru atmosfera sa romantică, datorită străzilor înguste pietruite și a caselor vechi venerabile. Secțiunea modernă a Sozopol este plină de hoteluri, unități de luat masa și alte diversiuni plăcute. Există multe tipuri de cazare disponibile, de la hoteluri de lux până la hoteluri familiale mici, de la pensiuni până la bungalouri. 

Sunny Beach

Sunny Beach

Sunny Beach este cea mai mare stațiune din Bulgaria. Este situat pe un golf în formă de semilună între orașul Nesebar și stațiunea Sveti Vlas. Cu sute de hoteluri, multiple centre de agrement și catering, magazine și infrastructura dezvoltată, complexul stațiunilor poate primi mii de turiști.

 

Linia de plajă are o lungime de peste 10 km și, în unele locuri, are mai mult de 60 de metri lățime. Nisipul fin, dunele naturale de nisip și fundul mării care se adâncește treptat atrag mii de turiști din întreaga lume.

 

Opțiunile de cazare din complex sunt excepțional de diverse - aici sunt complexe de lux de cinci stele, precum și diverse categorii de hoteluri, vile, pensiuni, hoteluri de apartament, etc.