Litoral BulgariaLitoralul Bulgaresc a cunoscut o dezvoltare impresionanta in ultimii ani si acum a devenit mai accesibil ca oricand. Hoteluri de 4-5* pozitionate pe plaja, ofera toate conditiile de cazare in sistemul de masa All inclusive.

Balchik (Balcic)

Balchik (Balcic)

Balcicul este situat în partea de nord-est a țărmului bulgar al Mării Negre, la 40 km de Varna și la 20 km de Kavarna. Balcicul este situat pe malul mării, într-o regiune cu un climat continental moderat. 


Temperatura medie în iulie este de 22 de grade Celsius, iar temperatura apei de mare în timpul verii ajunge la 24 de grade Celsius. Nu există nicio îndoială că Balcicul este cel mai popular pentru posibilitățile sale de turism pe mare. Plajele frumoase din regiune din jurul orașului, precum și natura proaspătă, atrag mulți turiști în lunile de vară.

 

Există trei terenuri de golf moderne, în imediata apropiere a Balcicului. Există și alte locuri interesante în regiune - satul Kranevo, capitala stâncă a Bulgariei - orașul Kavarna, precum și multe locuri de camping. Rezervația cetății Kaliakra este, de asemenea, aproape. Balcic și regiunea din jurul său oferă cazare, catering și opțiuni diverse de divertisment.

Nessebar

Nessebar

Statiunea Nessebar se afla la 20 km nord de Burgas, pe o peninsula stancoasa. Plaja din Nessebar este una din cele mai bune de pe tot litoralul bulgar, avand cel mai fin nisip al marii dintre plajele de la Marea Neagra. 

Cel mai fin nisip de pe litoralul bulgar, vecinatatea cu orasul istoric, casele albe cu acoperis rosu presarate cu flori si multiplele biserici cu arhitecturi diverse va vor impresiona cu siguranta.Nessebar este un oras-statiune declarat monument istoric de catre Unesco, dezvoltat pe locul unei vechi asezari trace - Mesambria. 

Este o statiune incantatoare cu stradute inguste, case albe din piatra si lemn, faleze inalte, restaurante pescaresti, cafenele cochete care te imbie si iti promit o vacanta romantica si inedita.

Nisipurile de Aur

Nisipurile de Aur

Zlatni Pyasatsi (Nisipurile de Aur) este una dintre cele mai vechi și mai mari stațiuni din Marea Neagră din Bulgaria. Este situat la o distanță de 17 km nord de orașul Varna, în imediata apropiere a pădurilor răcoroase ale parcului natural „Nisipurile de Aur”.

Linia de plajă de aici are o lungime de 3,5 km, iar în unele locuri, lățimea sa ajunge la 100 de metri.

 

Clima din stațiune este deosebit de potrivită pentru turismul marin, cu veri calde și temperaturi medii în iunie de + 22 ° С. Prezența izvoarelor minerale cu apă vindecătoare a adus Nisipurile de Aur faima unei stațiuni balneologice și SPA. Combinația dintre un climat specific și apele minerale este folosită cu succes pentru tratamentul artritei, stărilor de stres, nevrozei, faringitei cronice, bronșitei, astmului.

 

Obzor

Statiunea Obzor este situata jumatatea drumului dintre Burgas si Varna, la 65 km sud de Varna si 40 km nord de Nessebar, la o altitudine de aproximativ 65 de metri. 

Locul este potrivit pentru cei doritori sa ocoleasca galagioasele statiuni de vacanta, oferind conditii excelente pentru odihna in familie si romantism idilic intr-o atmosfera de calm, ocrotita de o natura minunata. Obzor este cunoscut ca statiune climaterica maritima adecvata pentru tratamentul astmului. 

 

 

Sunny Beach

Sunny Beach

Sunny Beach este cea mai mare stațiune din Bulgaria. Este situat pe un golf în formă de semilună între orașul Nesebar și stațiunea Sveti Vlas. Cu sute de hoteluri, multiple centre de agrement și catering, magazine și infrastructura dezvoltată, complexul stațiunilor poate primi mii de turiști.

 

Linia de plajă are o lungime de peste 10 km și, în unele locuri, are mai mult de 60 de metri lățime. Nisipul fin, dunele naturale de nisip și fundul mării care se adâncește treptat atrag mii de turiști din întreaga lume.

 

Opțiunile de cazare din complex sunt excepțional de diverse - aici sunt complexe de lux de cinci stele, precum și diverse categorii de hoteluri, vile, pensiuni, hoteluri de apartament, etc.