Cele mai bune statiuni de schi din Europa

 

Sezonul de ski este deschis. Va oferim cazare in toate statiunile renumite din Europa - Austria, Italia, Franta si Bulgaria. 

Sunt peste 50 de domenii schiabile generoase, pretabile pentru toate categoriile de schiori - de la incepatori pana la cei mai avansati, cabane idilice, centre de inchiriere, scoli de ski pentru toate categoriile de varsta si multe alte atractii.

Pentru orice alta varianta de cazare din statiunile prezentate mai jos sau alte statiuni sau la alte pensiuni sau hoteluri sau alte perioade nu ezitati sa ne scrieti la  office@travelart.ro 

 Kaprun

Kaprun este un orasel tipic austriac si o statiune pentru orice anotimp, care ofera o varietate de restaurante si locuri de cazare. Viata de noapte este mai linistita, insa veti gasi si lucruri interesante si amuzante.
Partiile de schi sunt potrivite mai degraba pentru incepatori si intermediari, decat pentru experti. Cu un permis special, puteti vizita si partiile din celelalte statiuni din zona Europa Sport Region – Kitzsteinhorn si Zell am See. Cu partii la peste 2.500m inaltime, in Kaprun exista zapada pe toata durata sezonului.

Bansko

Bansko este statiunea nr.1 in Bulgaria si ofera o combinatie unica între o statiune de schi, foarte bine dezvoltata si un oras istoric care face acest loc perfect pentru distractie si pretrecere a timpului liber. In ultimi ani, statiunea a fost supusa unei masive investitii, construindu-se noi hoteluri si multe facilitati pentru iubitorii de ski.

 

Bansko este situat la 925 m altitudine, iar zona de schi se întinde între 2.000 si 2.600 m altitudine. Sunt aproximativ 90km de partii care au zapada asigurata pentru tot sezonul de iarna, care incepe oficial pe 15 decembrie si pana aproape de 1 mai.

 

 

Borovets

Borovets

Cea mai veche statiune montana din Bulgaria (atestata in 1896) Borovets pastreaza traditia unei statiuni de renume fiind astazi cea mai mare si una din cele mai moderne statiuni de ski din Bulgaria, în ceea ce privește lungimea, capacitatea traseelor ​​de schi și al facilităților. 


Este situat pe versanții nordici ai creastei Musala, în partea de est a muntelui Rila. Strâns în mijlocul pădurilor seculare de pin la peste 1300 m altitudine, Borovets este locul perfect pentru sporturi de iarnă și vacanță.

Cu peisaje de iarnă uimitoare, ceruri însorite și un total de 24 de trasee de schi, Borovets se mândrește cu peste 58 km de piste de schi într-un teren montan impecabil. Traseele sunt concepute pentru toate nivelurile de dificultate și încărcare, la fel de potrivite pentru începători sau experți

Ischgl

Un “sat” cu aproximativ 1600 de locuitori, cu mult premiata, mult aclamata - Arena Silvretta, cu 239 de kilometri de pârtii, este astăzi unul dintre cele mai populare statiuni iarnă din Austria si din lume. 

 

Nu întâmplător această zonă de schi tiroleză este respectată la nivel internațional:

Pârtii perfect îngrijite, trasee de ski fond bine conturate, partii cu zapada garantata, adânci si curate, departe de pericole, restaurante rafinate pentru a savura delicii culinare,  cabane de munte și restaurante cu flerul autentic al Paznaunului. 

Kitzbuhel

Kitzbuhel

Kitzbühel este o destinație de vacanță de 365 de zile cu reputație internațională. Formula succesului Kitzbühel este: o locație perfectă și o stațiune de schi excelenta, accesibilitate ușoară și o garanție dublă pentru zăpadă.

 

Iarba care acoperă până la 2.000 m înseamnă că sunt necesare cantități relativ mici de zăpadă pentru a crea pârtii perfecte. Aproximativ 234 km de coborâri pregătite și 41 km de trasee de schi marcate de toate dificultățile, precum și parcuri de zăpadă, pârtii de săniuș naturale, sute de kilometri de trasee de fond și poteci de iarnă fac din stațiunea de schi Kitzbühel și ofertele sale après-ski " legendar'. 

Cu un total de 57 de telecabine și ascensoare ultramoderne, Bergbahn Kitzbühel este cea mai mare companie de telecabine din Austria. Kitzbühel este unul dintre cele mai legendare orașe de sporturi de iarnă din Alpi.

Livigno

Livigno (Italia) este un paradis al zăpezii!

Dealuri colinare, natură curată și atât de mult soare ca nici o altă stațiune de schi. Livigno oferă condiții excelente de la sfârșitul lunii noiembrie până la începutul lunii mai: 115 km de pârtii la diferite niveluri, de la 1800 la 2900 de metri, cu 12 piste negre, 37 piste roșii și 29 albastre deservite de multe teleschiuri moderne: șase telegondole, 13 telescaune și 11 teleschiuri de ambele părți ale muntelui.

 

Livigno beneficiază de un statut fiscal special ca zonă fără taxe. TVA italiană (taxa pe valoarea adăugată) nu este plătită, facand din Livino si o destinatie de shopping interesanta

Mayrhofen

Mayrhofen

Mayrhofen este un oraș pitoresc din Valea Zillertal, în provincia Tirol din vestul Austriei. Este cunoscut pentru zonele sale de schi AHORN și PENKEN care oferă o oportunitate nesfârșită de a vă bucura de iarnă în plină desfășurare. 

 

Versantul Ahorn atrage schiori de plăcere, începători și familii în special, cu pârtiile sale sculptate largi și însorite și panta distractivă, în timp ce versantul Penken îi atrage pe iubitorii de acțiune pe pârtiile sale, cu atracții precum legendarul Harakiri și Penken Park.

Solden

Sölden este una dintre cele mai bune statiuni de ski din Europa, aflata Valea Ötztal, în statul austriac Tirol. Partiile insumeaza 146km iar punctul cel mai inalt de coborare este la peste 3250m altitudine.


Teleschiurile, inclusiv telegondola montană Giggijoch de înaltă tehnologie, oferă acces la pârtiile de schi. Drumul panoramic al ghețarului Ötztal face legătura cu ghețarii Rettenbach și Tiefenbach. Vârfurile alpine Gaislachkogl, Tiefenbachkogl și Schwarze Schneid, toate înalte de peste 3.000 de metri, oferă priveliști panoramice ale Alpilor Otztal

St. Anton am Arlberg

St. Anton am Arlberg

St. Anton am Arlberg este un sat austriac din Alpii Tirolezi. Este cunoscut ca o poartă către regiunea de schi Arlberg și este adesea numită „leagănul schiului alpin” pentru rolul său în inventarea sportului. Muzeul St. Anton am Arlberg relatează istoria schiului local într-o cabană tradițională. Telecabinele și telecabinele oferă acces la pârtiile Valluga și Rendl. Oraselul este, de asemenea, cunoscut pentru scena sa animată après-ski.

 

Zona cuprinde 5 zone de ski interconectate si 5 statiuni foarte pitoresti - St Anton, Pettneu-Schann, St Chrostph, Strengen si Flirsch. In apropiere este stationna Lech, deosebita ca pozitionare si facilitati.

Val Gardena

Val Gardena

Val Gardena (Dolomiții, Italia) este una dintre cele mai bune destinații de vacanță din lume când vine vorba de schi, drumeții și explorarea naturii. Înconjurată de muntii Dolomiții protejați de UNESCO, această fermecătoare vale alpină este locul perfect pentru a vă relaxa, a vă bucura de viață și a vă reîncărca bateriile. 

 

Zona de ski si faimosul Circuit Sellaronda (aproape 1200km de partii in total) trece prin mai multe orase-statiuni interconectate prin instalatii de cablu, printe care Orisei, Santa Cristina, Selva di Val Gardena si Plan de Gralba, Colfosco, Corvara, Canazei si altele.