Turcia - cel mai bun "all inclusive"

 

Riviera Turceasca a devenit in ultimii ani o destinatie foarte apreciata in randul tursitilor. Sunt aproape 10 -12 destinatii si statiuni turistice la mare, la malul Marii Egee sau Mediterana.  Hoteluri noi, bune si care ofera facilitati 'all inclusive' de calitate pentru toate categoriile de varsta.

 

In cazul in cre doriti o alta statiune sau un alt hotel care nu este in lista de mai jos va rugam sa ne trimiteti un e-mail la adresa office@travelart.ro 

Alanya

Alanya este un oraș turistic de pe coasta mediteraneană centrală a Turciei (cunoscută și sub numele de Riviera Turcească). Plajele sale largi, cu hoteluri, includ plaja Cleopatra, unde regina egipteană a înotat cu reputație.

 

Castelul Alanya, un fort gigant din epoca Seljuk, transformat în muzeu în aer liber, se află pe o blufă stâncoasă deasupra malului mării, alături de vile otomane acoperite cu țiglă roșie și Turnul roșu octogonal, un simbol al orașului datând din 1226

Belek

O adevarata priveliste paradisiaca  pentru turisti pe teritoriul Mediteranean, imprejmuita de o padure de pini.

Este o statiune situata intr-un cadru natural feeric, scaldata de razele soarelui 300 de zile pe an.
Fiind o destinatie din ce in ce mai cautata pentru plajele sale nisipoase, hotelurile de lux si terenurile de golf, Belek are de oferit o atmosfera minunata pentru petrecerea unui concediu relaxant, cu bai de soare si inot.

Belek este una dintre cele mai noi statiuni cu plaje lungi, sate de vacanta, hoteluri moderne, paduri, terenuri de golf.Este locul ideal pentru vacantele de relaxare dar si pentru cele active.

Bodrum

Avand una dintre cele Șapte Minuni ale Lumii Antice, Bodrum este acum unul dintre cele mai bogate situri istorice din lume. Muzeele, săpăturile arheologice și artefactele antice sunt împrăștiate prin oraș. În plus, Bodrum este un oraș-stațiune care atrage mii de turiști în fiecare an la hotelurile sale de pe plajă. Bucurați-vă atât de luxuri moderne, cât și de minuni străvechi în acest oraș de pe Marea Egee.

 

Castelul Bodrum, care se află pe o peninsulă la sud de oraș, a fost construit în mare parte din pietre luate din mausoleul în ruină. Plătiți pentru a intra în această structură din secolul al XV-lea construită de cruciați creștini. Astăzi, castelul găzduiește Muzeul de Arheologie Subacvatică, care prezintă relicve bine conservate, luate de pe site-uri de săpături și naufragii din zona.

Kemer

Kemer este o stațiune la malul mării pe coasta sudică a Mediteranei a Turciei. Face parte din Riviera Turcească, este cunoscută pentru plajele cu pietriș și portul de agrement mare.

Orașul este susținut de pădurile de pin din Parcul Național Olympos Beydağları, unde telecabinele merg spre vârful muntelui Tahtalı. În apropiere se află vastele ruine greco-romane din Phaselis și incendiile perpetue de gaze emise de mitica formațiune stâncoasă Yanartaș.

Malul de la Beldibi la Tekirova este alcătuit dintr-o serie de plaje în golfuri de diferite dimensiuni, mai ales pietriș, mai degrabă decât nisip. Susținut de legături de transport și comunicații și servicii municipale conexe, Kemer are o mare parte din capacitatea de paturi hoteliere din regiunea Antalya și atrage vizitatori din țări din Europa centrala si de vest și în ultimii ani familii din Rusia. 

Kusadasi

Kusadasi

Kusadasi este una dintre statiunile cele mai cautate ale Turciei, aflata pe coasta vestica a Marii Egee. Printre altele, Kusadasi are si avantajul de a se afla aproapte de siturile unor asezari istorice precum Efes, Didyma, Priene si Milet.


Numeroase plaje cu nisip fin, cu apa calda (Baradan Bay, Pamucak Beach, Kustur Beach, Sunset Beach, Club  Downtown Beach, Ladies Beach, Green Beach, Long Beach) si cu o atmosfera linistita, permit activitati precum: windsurfing, ski nautic, plimbari cu barca, pescuit, volei, ideale pentru cei care iubesc viata activa.Nu poti pleca din Kusadasi daca nu ai trecut pe la unul din parcurile acvatice de aici (Adaland, Aqua Fantasy, Aqualand), daca nu ai incercat un jeep sau horse safari, nu te-ai distrat la o seara turceasca traditionala, nu ai incercat scuba diving in Marea Egee si nu te-ai relaxat la un masaj in « hamam » (baile turcesti).  

 

Lara

Lara - Kundu este o zona turistica in Turcia pe malul Marii Mediterane, formata din districtulLara si suburbia Kundu apartinand Antalyei, aceasta zona fiind situata la aproximativ 12 km spre est fata de centrul statiunii Antalya.

 

Plaja de nisip Lara este una dintre cele mai lungi din Turcia si beneficiaza de facilitati turistice precum sezlonguri, umbrele de soare, standuri cu gustari si racoritoare, dusuri si divertisment. Plaja Lara incepe de la faleza Antalyei si este presarata cu hoteluri de lux - copii ale unor locuri faimoase din intreaga lume, situate in special in zona Kundu.

Marmaris

Marmaris

Marmaris, populat cu hoteluri de lux, apartamente de calitate, case de vacanță și vile, este unul dintre cele mai populare orașe de vacanță din Europa și locuri de navigație pe coastele Mării Egee. Imaginați-vă o stațiune pe plajă cu ape albastre turcoaz, o lungă întindere de plaje cu nisip auriu, golfuri izolate, golfuri și căsuțe, munți accidentați, sate pitorești, dealuri acoperite de pin, orașe antice, porturi de agrement și un centru vibrant al orașului.

Marmaris este doar unul dintre acele locuri care se pot lăuda cu orice, plaje fine, sporturi acvatice, parcuri acvatice, excursii cu barca, croazieră albastră, navigație excelentă, aventură și sporturi în aer liber, restaurante de primă clasă și soare mediteranean. Nu este o surpriză că Marmaris a crescut în popularitate cu plajele sale cu nisip, viața de noapte plină de viață și facilitățile excelente pentru familii, cupluri și grupuri

Side

Side este o destinatie unica atat din punct de vedere al obiectivelor turistice, cat si datorita pozitiei geografice. Situata la aproximativ 75 de kilometri de Antalya, pe coasta Marii Mediterane, statiunea este construita pe o mica bucata de pamant ce se intinde intre 300 de metri latime si 800 de metri lungime. Cu toate acestea, numarul foarte mare de vestigii si atractii turistice face din Side o locatie foarte cunoscuta printre turistii de toate nationalitatile.

Un oraș port vechi, este cunoscut pentru plajele lungi și ruinele greco-romane. În centru se află rămășițele Teatrului de Antichități din secolul al II-lea, cu o capacitate de până la 15.000. Coloanele de marmură albă ale Templului elenistic al Atenei stau lângă port. Alte site-uri sunt presărate peste tot, cu descoperiri adăpostite la Side Museum, un complex roman de băi.